Olet varmasti tavannut ihmisen, jonka iho näyttää uskomattoman elinvoimaiselta. Glass skin -termilläkin tunnettu kuulas iho on korealaisessa ihonhoidossa ollut pitkään trendikästä. Tällöin ihonhoidossa tavoitellaan ennen kaikkea kuulautta ja hehkua, jolloin iho saa ja pitääkin kiiltää. Mutta kuinka saada kuulas iho? Kuulas iho vaatii tuekseen ihonhoitorutiinin, jossa ihon rasvaisuuden välttelemisen sijaan keskiössä ovat muun muassa hellävarainen ja säännöllinen puhdistus ja kuorinta sekä oikeaoppinen tehokosteutus. Seuraavilla korealaisen ihonhoitorutiinin vaiheilla ja tuotteilla sinäkin saat ihostasi kuulaan ja hehkuvan – myös ilman meikkiä.

Kuulas iho lempeällä ihonhoidolla

Korealaiselle ihonhoidolle on tyypillistä lukemattomat eri tarkoituksiin käytettävät tuotteet ja muun muassa kymmenen vaiheen ihonhoitorutiini. Hengästyttävän pitkän ihonhoitorutiinin sijaan keskeistä on kuitenkin valita omalle iholle tarpeelliset tuotteet ja rutiinit, ja jo muutama oikeanlainen täsmämuutos voi riittää, kun tavoitteena on kuulas iho. Ihonhoito vaatii tunnetusti pitkäjänteisyyttä ja aikaa, mutta tuloksia tavoitellessa voi sortua valitsemaan liian voimakkaita tai uudistavia tuotteita ja yksinkertaisesti hoitaa ihoa liikaa. Tällöin iho voi ärsyyntyä ja sen luontainen suojakalvo heikentyä, jolloin iho saattaa tulehtua ja liiallinen hoitaminen vain ylläpitää tulehdustilaa.

Kuulaan ja hehkuvan ihon saavuttamiseksi ei tarvitse muuttaa koko ihonhoitorutiinia, vaan muutama täsmämuutos voi riittää.

Suurin muutos kohti kuulasta ihoa voikin tapahtua muuttamalla suhtautumistasi ihonhoitoon: vähemmän ja lempeämmin. Tämä pätee myös muun muassa akneen taipuvaisen ja rasvoittuvan ihon hoitoon, sillä voimakkaat tuotteet ja ihon mekaaninen jynssääminen voivat erityisesti pitkällä aikavälillä heikentää ihon luontaista suojakalvoa, mikä altistaa ihon bakteereille ja saa ihon tuottamaan yhä enemmän öljyä suojakseen. Lue lisää, kuinka kauan ihonhoidon tuloksia tulisi odottaa.

Kaksivaiheisella puhdistuksella ja kuorinnalla kyytiä sameudelle

Ihon tekstuuri vaikuttaa keskeisesti sen kykyyn heijastaa valoa, eikä samea iho näytä yhtä elinvoimaiselta. Tämän vuoksi puhdistus ja kuorinta ovatkin avainasemassa kuulasta ja hehkuvaa ihoa tavoitellessa hellävaraisuutta unohtamatta. Vaikka korealainen ihonhoito vannoo kaksoispuhdistuksen nimeen, keskeistä on, että käytetyt tuotteet ovat mietoja ja ihon omaa ph-tasapainoa tukevia. Öljypuhdistuksen tarkoitus on irroittaa meikki, aurinkorasva ja ihoon kertyneet epäpuhtaudet kuivalta iholta, jonka jälkeen puhdistus viimeistellään veden ja esimerkiksi puhdistusgeelin avulla. Aamupuhdistuksesta ei kannata lipsua, sillä on tehokkaampaa kerrostaa tuotteet puhtaalle iholle kuulauden aikaansaamiseksi.

Oikeaoppinen puhdistus ja kuorinta takaavat, että iho on vastaanottavainen hoitaville ja kosteuttaville tuotteille.

Kuorinta varmistaa, että ihon pinnalta poistuu muun muassa kuolleet ihosolut. Säännöllistä kuorintaa ei kuitenkaan kannata ottaa päivittäiseksi, tai välttämättä edes viikottaiseksi rutiiniksi, jotta ihon suojakalvo säilyttää tasapainonsa. Esimerkiksi BHA-happoa sisältävä kuorintaneste on loistava valinta, mikäli kärsii tukkeutuneista ihohuokosista, sillä BHA-hapot sekä kemiallisesti kuorivat että kosteuttavat ihoa. Oikeaoppinen puhdistus ja kuorinta myös takaavat, että iho on vastaanottavaisempi hoitaville ja kosteuttaville tuotteille.

Tehokosteutuksella luontainen kuulaus

Ihon kosteutukseen suhtaudutaan korealaisessa ihonhoidossa intohimoisesti, eikä ole yhdentekevää, miten ihoa kosteuttaa. Ihon kosteuttaminen jaetaan vesi- ja öljykosteutukseen, ja voidaan ajatella, että öljykosteutus ikään kuin lukitsee muun kosteuden iholle. Korealaisessa ihonhoidossa kolmen sekunnin säännöllä puolestaan tarkoitetaan, että tuotteet tulisi lisätä iholle heti puhdistuksen jälkeen peräkkäin, millä pyritään välttämään kosteuden haihtumista iholta. Näin ollen kannattaa kiinnittää huomiota siihen, missä järjestyksessä tuotteet lisätään iholle, jotta iho tulee paremmin kosteutetuksi.

Puhdistetulle iholle kerrostetaan ensin kasvovettä tai hoitonestettä, joilla voi sekä viimeistellä puhdistuksen että kosteuttaa ihoa. Tämän jälkeen iholle lisätään peräkkäin tarpeesta riippuen seerumi ja kasvovoide. Huomioi, että tuotteet lisätään kasvovedestä vielä kostealle iholle, jotta iholle saadaan sidottua mahdollisimman paljon kosteutta. Viimeisenä iholle taputellaan tarpeesta riippuen hoitoöljy. Myös kosteuttavat naamiot ja sheetmaskit ovat hyödyllisiä, kun iho kaipaa hemmottelua. Kosteutuksen tarkoitus on siis paitsi kostetuttaa ihoa sisältä päin, myös muodostaa kosteuskerros ihon pinnalle, jolloin iholle saadaan haluttua kuultoa.

Ihon kosteuttamisen tarkoitus on paitsi kosteuttaa ihoa sisältäpäin myös muodostaa kosteuskerros ihon pinnalle, jolloin iholle saadaan haluttua kuultoa.

Hyaluronihapon hyödyt on sen kyvyssä sitoa itseensä kosteutta. Hyaluronihappoa sisältävät tuotteet ovatkin oiva lisä kuulaan ihon luomiseen, koska sen avulla ihon voi saada näyttämään kirjaimellisesti kosteutetulta. On kuitenkin syytä muistaa, että hyaluronihappotuotteet eivät itsessään lisää ihokudoksen hyaluronihappopitoisuutta. Näin ollen on tärkeää käyttää muita kosteuttavia ainesosia, jotta hyaluronihappo ei heikennä ihon luontaista kosteutta, vaan sitoo itseensä kosteuden ulkopuolelta. Hyaluronihappo kannattaa lisätä viimeisenä vaiheena meikkivoiteen alle.

Glass skin on siis ennen kaikkea pitkäjänteistä ihonhoitoa, jossa puhdistus ja kuorinta sekä oikeaoppinen kosteutus ovat avainasemassa. Kun iho on lempeästi hyvin puhdistettu, on se myös vastaanottavaisempi kosteutukselle. Kosteutuksella puolestaan sekä hoidetaan ihoa että luodaan ihon pinnalle kuulaus, jolloin iho on hehkuva luontaisesti, ilman highlighteria.

TUTUSTU GLASS SKIN -TUOTTEISIIMME, JOILLA SINÄKIN SAAT KUULAAN JA HEHKUVAN IHON: