Korealainen ihonhoitorutiini tuotteet

 

Korealainen ihonhoitorutiini on tullut tunnetuksi ympäri maailman – kiitos vuosien tuotekehityksen ja korealaisten intohimoisen suhtautumisen ihonhoitoa kohtaan. Korealaiset ovat valmiita tekemään paljon kauniin ihon eteen!

Korealainen ihonhoitorutiini “tuhansine” vaiheineen saattaa aluksi vaikuttaa arjen to-do listojen keskellä liian vaikealta ja aikaa vievältä. Toisin kuin moni uskoo, jokaista kymmentä ihonhoitorutiinin vaihetta ei tarvitse (onneksi) todellisuudessa toteuttaa joka päivä tai edes joka viikko.

Ihonhoitorutiinista on tarkoitus poimia omalle iholle parhaiten toimivat vaiheet. Ihon ikääntyessä tai elämäntilanteiden vaihdellessa ihonhoitorutiinin vaiheita voi lisätä, vähentää tai muokkailla oman maun sekä ihon tarpeiden mukaan.

Keräsimme yhteen esittelyt korealaisen ihonhoitorutiinin kymmenestä vaiheesta. Tuhansien tuotteiden haalimisen sijaan tärkeintä on löytää omalle iholle kaikkein sopivimmat tuotteet, käyttää tuotteita oikeassa järjestyksessä sekä muistaa käytön säännöllisyys.

Vaihe 1. Kaksoispuhdistus

Korealainen ihonpuhdistus sisältää kaksi vaihetta. Jos on tottunut pesemään kasvonsa aamuin illoin, saattaa herätä kysymys mitä lisähyötyä kasvojen pesusta kahdesti voi mahdollisesti enää olla.

Kahdelle vaiheelle on kuitenkin looginen syy. Ensimmäinen, öljypohjainen puhdistustuote, poistaa öljypohjaisia epäpuhtauksia kuten meikin, talin sekä aurinkovoiteen. Toinen, vesipohjainen puhdistustuote, puhdistaa iholta hien sekä esimerkiksi ilmasta iholle tarttuneen lian.

Koska vesi ja öljy eivät sekoitu, ei vesipohjainen puhdistustuote kykene poistamaan öljypohjaisia epäpuhtauksia tai toisinpäin. Koska iholle kertyy päivän aikana molempia, on kahden puhdistustuotteen käyttäminen suositeltavaa mahdollisimman puhtaan ihon saavuttamiseksi.

Katso puhdistustuotteemme >

Vaihe 2. Kuorinta

Ihon säännöllinen kuoriminen poistaa kuolleita ihosoluja, estää ihohuokosten tukkeutumista sekä tehostaa kosteuttavien tuotteiden imeytymistä. Ihoa on suositeltavaa kuorittavan 2–4 kertaa kuukaudessa.

Mitä kuivempi iho sinulla on, sitä harvemmin ihoa kannattaa kuoria. Ihoa on suositeltavaa kuoria pääasiassa niiltä alueilta, jonne muodostuu helposti mustapäitä tai iho on epätasaisen ja samean näköinen. Mikäli olet epävarma, kuinka usein ihoa kannattaa kuoria, kuori ihoa kaksi kertaa kuukaudessa ja lyhennä kuorintojen väliä hiljalleen.

Katso kuorintatuotteemme >

Vaihe 3. Kasvovesi

Toisin kuin länsimaiset kasvovedet, korealaisten kasvovesien on puhdistuksen lisäksi tarkoitus tasapainottaa ihon pH-tasoa sekä tehostaa kosteuttavien tuotteiden ihoon imeytymistä. Osa kasvovesistä myös kuorii ihoa hellästi.

Katso kasvovetemme >

Vaihe 4. Hoitonesteet ja seerumit

Hoitonesteiden ja seerumien tarkoituksena on taistella tiettyjä iho-ongelmia kuten kuivuutta, värimuutoksia tai juonteita vastaan. Kasvo- ja yövoiteisiin verrattuna hoitonesteet ja seerumit sisältävät enemmän aktiivisia ainesosia sekä ovat koostumukseltaan ohuempia ja siten imeytyvät tehokkaammin syvälle ihoon.

Hoitonesteiden ja seerumien erot ovat nykyään hyvin häilyviä, sillä kosmetiikkamerkistä riippuen termejä saatetaan käyttää jopa synonyymeina. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää sitä, että koostumukseltaan seerumi on tavanomaisesti hoitonestettä hieman paksumpi.

Katso hoitonesteet ja seerumit >

Vaihe 5. Ampullit

Ampullit ovat hoitonesteiden ja seerumien kaltaisia tuotteita: ne koostuvat yleensä muutamasta aktiivisesta ainesosasta ja taistelevat tiettyjä iho-ongelmia vastaan. Koska ampullit ovat voimakkaampia kuin hoitonesteet tai seerumit, on niitä suositeltavaa käytettävän vain kuuriluontoisesti esimerkiksi aknen pahimman vaiheen taltuttamiseen.

Vaihe 6. Kasvonaamiot

Korealainen ihonhoitorutiini on tunnettu kasvonaamioistaan. Kasvonaamiot mahdollistavat vaikuttavien aineiden imeytymisen ihoon paremmin kuin seerumit tai hoitonesteet, sillä naamio estää ainesosien haihtumisen tehokkaasti. Kasvonaamioita ei tarvitse käyttää joka päivä, vaan jo 1-2 käyttökertaa viikossa tai tarpeen mukaan riittävät hyvin.

Katso kasvonaamiomme >

Vaihe 7. Silmänympärysvoide

Kasvojen iho on ohuimmillaan silmien ympärillä. Tällä alueella ei esiinny lainkaan talirauhasia, joiden päätehtävä on kosteuttaa ja suojata ihoa. Näistä syistä silmien ympärysihoa kannattaa kosteuttaa omalla voiteellaan.

Silmänympärysvoiteet sisältävät vähemmän vaikuttavia aineita, kuin normaalit kosteusvoiteet, koska silmien ympärysiho on muita kasvon osia herkempi ihoärsytykselle.

Pääsääntönä voidaan sanoa, että normaalit kasvovoiteet sopivat aivan yhtä hyvin silmien ympärysiholle kuin muullekin kasvojen iholle. Mikäli käytät anti-aging tai akne iholle suunnattuja tuotteita, kannattaa silmänympärys- iholle hankkia sille suunnattu oma tuote, jottei silmien ympärysiho ärsyynny.

Katso silmänympärysvoiteemme >

Vaihe 8. Kosteusvoide

Jokaisen iho hyötyy hyvästä kosteusvoiteesta, joka suojelee ihoa kuivumiselta sekä ikääntymisen merkeiltä. Kosteuttavan vaikutuksensa lisäksi kosteusvoide sinetöi muut tuotteet ihoon ja estää niiden haihtumisen sekä näin tehostaa tuotteiden vaikutusta.

Kosteusvoide kannattaa valita oman ihotyypin mukaan. Mitä kuivempi ihosi on, sitä kosteuttavampi kosteusvoiteen tulee olla. Vaikka ihosi olisi epäpuhtauksiin taipuvainen, ihoa kannattaa ehdottomasti kosteuttaa, sillä tämä vähentää talin muodostumista iholla ja parantaa ihon laatua.

Katso kosteusvoiteemme >

Vaihe 9. Yövoide

Tässä vaiheessa saattaa herätä kysymys: onko yövoide todella tarpeellinen kaikkien aiempien tuotteiden lisäksi? Vastaus on kyllä ja ei. Kosteusvoiteet on usein suunniteltu asettumaan hyvin meikin alle, kun taas yövoiteet ovat koostumukseltaan täyteläisempiä ja taistelevat näin tehokkaammin ikääntymisen merkkejä vastaan kuin normaalit kosteusvoiteet.

Vaihe 10. Aurinkovoide

Aurinkoisina päivinä iholle kannattaa levittää aurinkovoidetta suojaamaan ihoa auringon ikäännyttäviltä vaikutuksilta. Aurinkovoide on hyvä levittää iholle ihonhoitorutiinin viimeisenä vaiheena, jottei aurinkovoide vaikuta muiden tuotteiden vaikuttavuuteen.

Kuten yllä olevista kymmenestä vaiheesta huomaat, ei jokaista 10–askeleen ihonhoitorutiinin vaihetta ole tarkoitus toteuttaa aamuin illoin tai edes päivittäin. Mikäli olet vielä epävarma, kuinka voisit lähteä käytännössä toteuttamaan korealaista ihonhoitorutiinia, katso eri ihotyypeille räätälöidyt ihonhoitopakettimme alta.