Cosrx Advanced Snail 92 All in one Cream keltaisella taustalla

Etanaseerumi on yksi Korean rakastetuimmista ihonhoidon ainesosista. Eikä turhaan – etanaseerumi samanaikaisesti kosteuttaa ihoa, tasoittaa arpia ja punoitusta sekä auttaa lievittämään ihon epäpuhtauksia. Moni vannoo tämän eksoottisen ainesosan nimeen ihonhoitonsa kivijalkana.

Jos korealainen kosmetiikka ei ole sinulle entuudestaan tuttu, voi etanan lima ajatuksena tuntua luotaantyöntävältä. Lue alta, mitä etanaseerumi oikein on ja mitä hyötyjä se voi tarjota juuri sinun ihollesi!

Kuka keksi hyödyntää etanaseerumia ihonhoidossa?

Etanaseerumia käytettiin jo antiikin Kreikassa ihotulehdusten sekä yskän parantamiseen. Nykyajan lääketiede on pyrkinyt kopioimaan etanaseerumin koostumusta leikkauksissa käytettävissä liimoissa.

Korealaiset ihonhoitomerkit ovat tuoneet etanaseerumin 2000-luvulla uudelleen laajan yleisön tietoisuuteen. Monet korealaiset brändit, kuten Cosrx, Mizon ja Benton, ovat lanseeranneet omat etananlima ihonhoitosarjansa.

Miten etanaseerumia kerätään etanoista?

Etanat eivät vaurioidu tuotantoprosessin aikana. Etanat tuottavat luonnostaan limaa, jonka avulla ne liuttavat kehoaan eteenpäin. Lima suojaa etanoita teräviltä asioilta.

Etanat asetetaan yleensä pimeään, hiljaiseen huoneeseen verkon päälle, josta noin puolen tunnin jälkeen kerätään verkkoon jäänyt etanan lima. Etanoiden hyvinvointi on tärkeä osa tuotantoprosessia, sillä mitä paremmin etanat voivat, sitä enemmän ne luontaisesti tuottavat limaa.

Millaiselle iholle etanaseerumi sopii?

Etanan lima sisältää glykolihappoa, tulehdusta lievittäviä peptidejä, hyaluronihappoa sekä proteiineja, jotka yhdessä kosteuttavat ja tasoittavat ihoa.

Antimikrobisten eli tulehdusta lievittävien ominaisuuksiensa ansiosta etanaseerumi sopii hyvin akneen ja epäpuhtauksiin taipuvaisen ihon hoitoon. Sisältämänsä glykolihapon avulla seerumi auttaa häivyttämään aknearpia ja punoitusta. Seerumi ei tuki ihohuokosia, joten voit olla varma, ettei tämä tuote tuota ihollesi uusia finnejä tai näppyjä.

Kliiniset tutkimukset ovat myös näyttäneet etanaseerumin vähentävän ihon ryppyjä ja juonteita. Lisäksi etanaseerumin on todettu tehostavan kollageenin tuotantoa iholla.

Etanaseerumi käytännössä sopii siis hyvin monenlaiselle ihotyypille. Niin kuiva, helposti rasvoittuva kuin herkkäkin iho hyötyvät seerumin säännöllisestä käytöstä.

Tuntuuko tai tuoksuuko etanaseerumi etanalle?

Seerumi ei tuoksu etanalle (miltä ikinä etanat tuoksuvatkaan) millään tavalla. Etanan liman huomaa oikeastaan vain tahmaisesta koostumuksesta. Etanan lima imeytyy nopeasti, joten iholle ei jää limaista tai tahmaista tunnetta.